Home / Artikelen / Ctgb Goedkeuring Voor Schimmelwerende Verf Waarom Het Belangrijk Is

CTGB Goedkeuring voor schimmelwerende verf: Waarom het belangrijk is

Hoe weet je het verschil tussen schimmelwerende verf die echt werkt en die enkel zegt dat het werkt? Om dat te checken kun je het CTGB raadplegen.

 

Het CTGB toelatingsnummer

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) speelt een cruciale rol in Nederland door de veiligheid en effectiviteit van biociden, waaronder schimmelwerende verf, te waarborgen. Elk biocide dat als schimmelwerend middel in Nederland wordt verkocht, moet door het CTGB worden goedgekeurd en ontvangt een officieel toelatingsnummer. Dit toelatingsnummer geeft dus aan of het werkzaam & veilig is.

De evaluatie van schimmelwerende verf door het CTGB omvat een uitgebreide beoordeling van veiligheid, effectiviteit en milieu-impact. Deze rigoureuze beoordeling beschermt gebruikers tegen mogelijke schadelijke effecten en garandeert de werking van het product tegen schimmels. Daarnaast zorgt de goedkeuring van het CTGB ervoor dat het product voldoet aan alle wettelijke vereisten. Dit verzekert consumenten en professionals van de kwaliteit en veiligheid van het product, wat essentieel is voor gebruik in zowel huishoudelijke als professionele settings.

Het transparante toelatingsproces van het CTGB verhoogt het vertrouwen onder schilders en klanten. De aanwezigheid van een toelatingsnummer op het product en de bijbehorende documentatie dient als bewijs van deze strenge normen.

In Nederland is Inducoat schimmelwerende verf de enige met zo’n toelatingsnummer.

 

Waar kun je het toelatingsnummer vinden?

Het toelatingsnummer vindt men op verschillende manieren terug:

  • Op het etiket van het verfblik: Het nummer staat vermeld op de verpakking van Inducoat producten als onderdeel van de wettelijke vereisten.
  • In de technische documentatie: De productdocumentatie van Inducoat, inclusief veiligheidsinformatiebladen, bevat het toelatingsnummer.
  • Via de Inducoat website: Gedetailleerde productinformatie, inclusief het toelatingsnummer, is beschikbaar op de officiële website.
  • Klantenservice: Voor verdere assistentie kan men contact opnemen met de klantenservice van Inducoat via info@inducoat.com.

Gerelateerde artikelen