Inducoat & COVID-19

De antimicrobiële technologie van Inducoat in de Inducoat Bacteria is voornamelijk effectief tegen resistente bacteriën, maar de eerste indicatieve testresultaten tonen aan dat het ook zeer effectief zou kunnen zijn tegen de groei en proliferatie van omhulde virussen op door Inducoat beschermde oppervlakken zoals muren en contactpunten.


Covid-19 is een lid van de Coronaviridae-familie van virussen, waaronder het Feline Coronavirus. Ze veroorzaken een breed spectrum van ziekten bij dieren en mensen. Deze groep virussen is omhuld en vertrouwt op een beschermende lipidenlaag. Het zijn ook de gemakkelijkste soorten virussen om te deactiveren. In tegenstelling tot veel gastro-intestinale virussen, zoals het norovirus, die een taaie eiwitomhulling hebben die een omhuld virus wordt genoemd, zijn virussen met deze lipidencoating relatief kwetsbaar en gemakkelijker te vernietigen.

Inducoat en virussen

Wanneer microben op een onbehandeld oppervlak terechtkomen, vermenigvuldigen ze zich. Wanneer ze op het oppervlak van een door Inducoat beschermd oppervlak terechtkomen, kan de antimicrobiële technologie van Inducoat die in de droge laag van de coating is geformuleerd, microbiële groei voorkomen. De antimicrobiële technologie van Inducoat werd al getest tegen het Norovirus en Feline Coronavirus, met veelbelovende resultaten*.

In onafhankelijke laboratoriumtests bleek uit analyse dat Inducoat-coating effectief is in het verminderen van de levensvatbaarheid van Norovirus. De effecten van de spray op het virus werden gemeten na 5 minuten, 30 minuten en een uur. Het resultaat was een virusdodend effect op het testvirus met 93% binnen een half uur en 99% binnen een uur. Ondanks deze resultaten worden verdere tests uitgevoerd om tot definitieve validatie te komen.

Vergelijkbare onderzoeken werden uitgevoerd om de werkzaamheid van Inducoat op het Feline Coronavirus te testen. De resultaten lieten een vermindering van 95% zien na 2 uur.

Het bewijs geeft aan dat de werkzaamheid van Inducoat-coating zou kunnen bijdragen aan de vermindering van microbiële belasting, zowel bacterieel als viraal. Dit is een verklaring die Inducoat NIET zal afleggen totdat de definitieve gevalideerde resultaten beschikbaar zijn. Dit document is alleen bedoeld voor  discussiedoeleinden.

* Onafhankelijk bewezen effectief tegen Norovirus en Feline Coronovirus. Volledige testresultaten alleen voor interne doeleinden. Schrijf u in voor ons klantenpaneel om op de hoogte te blijven.

Kan de Inducoat-technologie helpen tegen Covid-19?

Inducoat moet nog worden getest tegen Covid-19 op productoppervlakken en momenteel is er geen methode beschikbaar waarmee het kan worden getest. Hoewel we nog geen gegevens hebben, suggereert de microbiologie duidelijk dat als Inducoat effectief is tegen Norovirus en Feline Coronavirus op oppervlakken, het actieve middel waarschijnlijk ook een effect zal hebben op de lipidencoating en de essentiële componenten die nodig zijn om Covid-19 te laten werken. functie en vallen een gastheer binnen.

In tegenstelling tot gels, ontsmettingsmiddelen en oxidatiemiddelen op alcoholbasis, is de antimicrobiële technologie van Inducoat 24/7 effectief gedurende de levensduur van het behandelde artikel. Inducoat zou daarom een ​​aanvulling kunnen zijn op de huidige hygiënerichtlijnen door extra productbescherming te bieden.

Inducoat in de praktijk

Alles van patiëntendossiers en mappen tot voedselverpakkingen en wandbekleding zijn mogelijke overdrachtspunten voor schadelijke microben. De werkzaamheid van de Inducoat-technologie op omhulde viruses werd onafhankelijk getest op monsters van behandelde muurbekleding en bewees een significante vermindering van de virale belasting. *

*Ter voorkoming van misverstanden: de bovenstaande tekst is gebaseerd op een lopend research project en Inducoat maakt vooralsnog geen enkele claim. Wel vinden wij de denkrichting dermate relevant, dat wij deze on-line zetten en vooral professionals uitnodigen om hun gedachten met ons te delen.

Call Now Button