Home / Over Inducoat

Over Inducoat

Inducoat is opgericht met als doel innovatieve coatings te ontwikkelen die antimicrobiƫle eigenschappen hebben. Deze coatings zijn bedoeld om de groei van micro-organismen zoals bacteriƫn, schimmels en virussen op oppervlakken te remmen en zo een schonere en veiligere omgeving te bevorderen.

Ons bedrijf maakt gebruik van geavanceerde technologieƫn en materialen om coatings te produceren die effectief zijn in verschillende toepassingsgebieden, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidszorg, openbare ruimtes en huishoudelijke omgevingen.

Inducoat streeft ernaar om duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te bieden, waarbij wij ons richten op het minimaliseren van het gebruik van schadelijke chemicaliƫn en het bevorderen van duurzaamheid in hun productieprocessen.

Inducoat bestaat al sinds 2007 en ook vandaag blijft het bedrijf zich inzetten voor het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige antimicrobiƫle coatings om de oppervlaktehygiƫne en gezondheid in diverse sectoren te verbeteren.

DE MIJLPALEN VAN INDUCOAT

Bedrijfsoprichting

Inducoat is opgericht in 2007 en begon zijn reis als fabrikant van gespecialiseerde antimicrobiĆ«le coatings. Ronald Frankhuizen kon zo zijn enorme kennis als verftechnicus volledig inzetten ā€“ relevante waarde toevoegen aan een relatief eenvoudige coating was zijn passie.

Product ontwikkeling

Inducoat ontwikkelde innovatieve coatingtechnologieĆ«n, waaronder schimmelwerende, bacteriewerende en algwerende coatings. Onze inzet was direct van de start gericht op ecologie. Er lopen diverse onderzoeksprogrammaā€™s ā€“ waarbij wij kijken naar innovatieve antimicrobiĆ«le technieken maar zeker ook naar het ecologische niveau van de coatings. Bio-based, bijvoorbeeld.

Uitbreiding van de markt

Inducoat was de eerste die met dit type coatings op de markt kwam en breidde met succes haar marktaanwezigheid uit door coatings te leveren aan verschillende industrieƫn zoals de bouw, de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en woningbouwcorporaties. In een traditionele markt, heeft dit tijd nodig. Des te trotser zijn wij op de toepassing van onze coatings bijvoorbeeld bij ABBOTT Zwolle, CARGILL etc.

Onderzoek en ontwikkeling

Inducoat investeerde in doorlopend onderzoek en ontwikkeling om haar coatingformuleringen te verbeteren, de prestatiekenmerken te verbeteren en te voldoen aan de veranderende eisen van de industrie. Ook hierin staat duurzaamheid op #1. Vooral onze outdoor algen lijn is opvallend ā€“ want volledig natuurlijk.

Partnerschappen en samenwerkingen

Inducoat is partnerschappen en samenwerkingsverbanden aangegaan met andere bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen om coatingtechnologieƫn te bevorderen en nieuwe toepassingen te verkennen. Zo waren wij heel blij met de TNO Seed Layer Test die als eerste de werking van onze coating zichtbaar maakt. Meer recent sloten wij een samenwerking met Professor Jonas Lindegaard, die samen met ons zijn qPCR voor schimmelgroei op de Nederlandse markt brengt. Zo gaan wij van verf, naar data.

Klanttevredenheid

Inducoat heeft relevante certificeringen verkregen en voldoet aan industrienormen om de kwaliteit en veiligheid van haar coatings te waarborgen. Het was heel bijzonder dat wij als eerste op onze producten een toelatingsnummer kregen ā€“ waardoor wij de standaard op het gebied van antimicrobiĆ«le coatings nog een tandje hoger konden zetten.

Duurzaamheidsinitiatieven

Inducoat heeft blijk gegeven van haar toewijding aan duurzaamheid door milieuvriendelijke coatings te ontwikkelen met een verminderde impact op het milieu en verantwoorde productiepraktijken te promoten. Zij streeft er naar een B-Corp te worden en vooral het HorsemenCare initiatief heeft veel impact.

Prijzen en erkenningen

Inducoat ontving erkenning voor haar prestaties in de coatingindustrie, waaronder prijzen voor productinnovatie, milieubeheer en sociale innovatie. Vooral dat laatste aspect vinden wij belangrijk ā€“ bij Inducoat is er voor iedereen plaats. Van ex-delinquent tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij leggen altijd een brug.

Voortdurende groei

Inducoat kende een gestage groei, breidde haar klantenbestand en productaanbod uit en bouwde een sterke reputatie op als een betrouwbare leverancier van coatings. In 2018 besloot AkzoNobel om haar Sikkens Service Centers te voorzien van Inducoat. Die stap markeert de kracht van samenwerking in onze industrie. Het respect voor ons specialisme in combinatie met ons ontzag voor de indrukwekkende marktkracht van Sikkens is tot op de dag van vandaag mooi om mee te maken.