Home / Algwerende Coating

Inducoat Algwering – Systeem uitleg

Het Inducoat Systeem is veilig en eenvoudig. Hieronder vindt u een overzicht + een handige video

Productinformatie – Algae

Inducoat is een merk dat gespecialiseerd is in verschillende soorten coatings met antibacteriële, antischimmel- maar ook: algwerende eigenschappen. Veel mensen weten niet dat wij ook een algwerende verf in ons assortiment hebben.

Algen kunnen groeien op verschillende oppervlakken, zoals muren, daken, hout en beton, vooral op vochtige oppervlakken. Algen kunnen niet alleen esthetische problemen veroorzaken, maar ze kunnen ook schade aan de oppervlakken veroorzaken. Dat komt omdat zij vocht vasthouden. Om dit te voorkomen, kunnen algwerende coatings worden gebruikt, die algengroei helpen voorkomen.

De Inducoat Algae is een algwerende coating die is geformuleerd om de groei en hechting van algen op oppervlakken te voorkomen. Deze coating wordt vaak gebruikt op buitenoppervlakken zoals gevels, daken, muren, waar algen vaak gedijen in vochtige en schaduwrijke omstandigheden.

Het gebruik van algwerende coatings kan helpen om het uiterlijk van oppervlakken te behouden, aangezien algenvorming lelijke vlekken en verkleuring kan veroorzaken. Bovendien kan het de levensduur van materialen verlengen door de schade die algen kunnen veroorzaken, zoals het aantasten van verf of corrosie op metalen oppervlakken, te verminderen.

Algwerende coatings bevatten speciale additieven die de hechting en groei van algen weren. Vanzelfsprekend voldoen onze coatings aan de meest strikte wetgeving. Zo beschikt onze Inducoat Algae als enige coating in Nederland over een CTGB toelatingsnummer.