Home / Faq

Veel gestelde vragen

Houd er rekening mee dat de specifieke vragen afhankelijk kunnen zijn van de coatings en diensten die Inducoat aanbiedt. Het is raadzaam om rechtstreeks contact met op te nemen voor de meest recente en accurate informatie.

1. Wat is Inducoat en wat doen jullie?

Inducoat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige coatings met een exclusieve focus op antimicrobiĆ«le eigenschappen ā€“ soms actief en soms gericht op de bescherming van de droge film van de coating. Onze antimicrobiĆ«le coatings worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bescherming tegen corrosie, vuilafstoting en beschermende eigenschappen.

2. Welke coatings biedt Inducoat aan?

Inducoat biedt een breed scala aan coatings, waaronder schimmelwerende coatings, algenwerende coatings en speciale coatings voor specifieke industrieƫn, zoals de antibacteriƫle coatings voor de voedingsmiddelenindustrie en de gezondheidszorg.

3. Zijn de coatings van Inducoat milieuvriendelijk?

Ja, wij streven ernaar om milieuvriendelijke coatings te ontwikkelen. Onze coatings bevatten vaak minder schadelijke stoffen en we streven naar een duurzaam coatingieproces. Daarnaast kunnen bepaalde coatings van Inducoat bijdragen aan reinigingsbesparing door hun eigenschappen, zoals bacteriewering.

4. Hoe lang gaat de coating van Inducoat mee?

De levensduur van de coating hangt af van verschillende factoren, zoals de toepassing, de omgevingsomstandigheden en het juiste onderhoud. Over het algemeen streven we ernaar om duurzame en langdurige coatings te leveren die aan de verwachtingen van onze klanten voldoen.

5. Wat zijn de toepassingsgebieden van de coatings van Inducoat?

Onze coatings kunnen worden toegepast op diverse oppervlakken, zoals glasweefsel, spacwerk, stucwerk, steen, metaal, beton en sandwichpanelen. Ze worden gebruikt in verschillende industrieƫn, waaronder de bouw, de gezondheidszorg, de voedingsmiddelenindustrie en de woningcorporatie sector.

6. Hoe kan ik Inducoat-coatings bestellen?

U kunt Inducoat-coatings bestellen via een van onze 287 officiƫle distributiepartners of door contact op te nemen met ons verkoop- en klantenserviceteam. Zij helpen u graag verder met uw bestelling en eventuele vragen.

7. Welke garanties biedt Inducoat op de coatings?

Wij bieden garanties op onze coatings, afhankelijk van de specifieke coating en de toepassing ervan. Deze garanties variƫren, maar ze zijn ontworpen om de prestaties en kwaliteit van onze coatings te waarborgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de garantievoorwaarden voor specifieke coatings.

8. Zijn de coatings van Inducoat gemakkelijk aan te brengen?

Ja, de meeste coatings van Inducoat zijn ontworpen om gemakkelijk aan te brengen. We bieden gedetailleerde instructies en ondersteuning bij het toepassen van onze coatings. Voor complexere toepassingen kunnen we ook technische ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat de coating correct wordt aangebracht.

9. Zijn er speciale voorbereidingen vereist voordat ik Inducoat-coatings aanbreng?

Ja, voor de beste resultaten is het belangrijk om de oppervlakken goed voor te bereiden voordat u onze coatings aanbrengt. Dit kan het reinigen, schuren, ontvetten of primeren van het oppervlak omvatten. Raadpleeg de coatinginformatie en handleidingen voor gedetailleerde instructies over de voorbereidingsstappen voor specifieke coatings.

10. Biedt Inducoat technische ondersteuning aan?

Ja, wij bieden technische ondersteuning aan onze klanten. Ons team van experts staat klaar om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren over de juiste coating voor uw toepassing en u te ondersteunen bij technische uitdagingen tijdens het aanbrengen van de coatings.

11. Zijn er specifieke reinigings- of onderhoudsinstructies voor de gecoate oppervlakken?

Ja, afhankelijk van het type coating en de toepassing kunnen er specifieke reinigings- en onderhoudsinstructies zijn. Deze instructies kunnen variƫren en kunnen bijvoorbeeld het vermijden van agressieve chemicaliƫn, het regelmatig reinigen van het oppervlak of het opvolgen van specifieke onderhoudsprotocollen omvatten. Raadpleeg de coatinginformatie voor gedetailleerde instructies.

12. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Inducoat-coatings ten opzichte van traditionele coatings?

Inducoat-coatings bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele coatings. Deze voordelen kunnen onder andere een verbeterde duurzaamheid, hogere weerstand tegen corrosie, vuilafstoting, antibacteriƫle eigenschappen en gemakkelijkere toepassing omvatten. Deze voordelen kunnen variƫren afhankelijk van het specifieke coating en de toepassing ervan.

13. Zijn de coatings van Inducoat getest of gecertificeerd?

Ja, de coatings van Inducoat worden uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de relevante normen en specificaties. We streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid en werken samen met externe instanties voor certificering en validatie van onze coatings.

14. Kan ik Inducoat-coatings op maat laten maken voor mijn specifieke behoeften?

Ja, Inducoat biedt maatwerkoplossingen voor specifieke behoeften. We kunnen samenwerken met klanten om coatings te ontwikkelen die voldoen aan specifieke vereisten, zoals kleur, samenstelling of eigenschappen. Neem contact met ons op voor meer informatie over maatwerkopties.

15. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Inducoat als ik verdere vragen heb?

U kunt contact opnemen met onze klantenservice via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren en u te ondersteunen bij uw coatingbehoeften.