Home / Projecten / Abbott Zwolle

ABBOTT ZWOLLE

Abbott produceert een breed scala aan melkproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor zuigelingen, peuters, kinderen en volwassenen met speciale voedingsbehoeften.  Zo produceert Abbott zuigelingenvoeding voor baby’s die geen borstvoeding krijgen of aanvullende voeding nodig hebben.

Hygiëne speelt een essentiële rol bij de productie van zuigelingenvoeding. Omdat zuigelingen en jonge kinderen kwetsbaar zijn, is het noodzakelijk om strenge hygiënenormen te handhaven om de veiligheid en kwaliteit van zuigelingenvoeding te waarborgen. Om die reden kiest ABBOTT ZWOLLE voor de toepassing van Inducoat antimicrobiële coatings.

Deze Inducoat coatings zowel de productveiligheid als de schoonmaakprocedures. De onderstaande definities stonden/staan bij de samenwerking tussen ABBOTT en Inducoat centraal:

  1. Productveiligheid: Hygiënemaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat zuigelingenvoeding vrij is van schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Dit omvat het toepassen van Inducoat Bacteria, de bacteriewerende coating zowel bij de opslagfaciliteiten als in de productieomgevingen.
  2. Schoonmaakprocedures: Reinigingsprocedures worden afgestemd op de toegevoegde waarde van Inducoat bacteriewering zodat alle oppervlakken en productieomgevingen een extra rugdekking krijgen. Deze combinatie heeft positief effect op het gebruik van geschikte reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen.

Door strikte hygiënemaatregelen te volgen, zorget ABBOTT Zwolle ervoor dat hun zuigelingenvoeding veilig is voor consumptie en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit helpt om het risico op besmetting en voedselgerelateerde ziekten te minimaliseren, waardoor zuigelingen en jonge kinderen gezonde en voedzame voeding krijgen.

Gerelateerde projecten