Home / Artikelen / Kosten Voorbeeld Zorginstellingen In Den Haag

Kosten voorbeeld zorginstellingen in Den Haag

Voor dit project hebben we bij een zorginstelling in Den Haag alle kamers, gemeenschappelijke ruimten en gangen voorzien van een bacteriewerende muurverf (op kleur).

De omvang project ging om 10.000m2. Hiervoor is 1000 liter Inducoat gebruikt. Dat is een voordeel van 800 liter ten opzichte van traditionele keuze / muurverf. Je hebt namelijk veel minder van Induocat nodig. De verf is veel dekkender, waardoor je ook veel minder nodig hebt.

De inkoopprijs Inducoat Bacteria (bruto / excl btw) is €22,00 per liter. Dit is duurder dan de Inkoopprijs van “traditionele muurverf”, die is namelijk (bruto / excl btw) €12,40 per liter. Echter kom je toch op een betere prijs uit, aangezien je er minder van nodig hebt.

Voor de Inkoop van Inducoat kom je uiteindelijk op de prijs van €22.000. Bij de inkoop van traditionele muurverf kom je uit op €22.320.

Dat klinkt uiteraard niet al een groot verschil, maar voor letterlijk hetzelfde budget krijgen de bewoners van deze zorginstelling een bacteriewerende wandafwerking, op kleur, inclusief CTGB toelatingsnummer. Voor dezelfde prijs dus veel meer voordelen.

Bovenstaande berekening is exclusief de besparing in uren. Tijdens het project bleek er een volle arbeidsgang bespaart te kunnen worden. Het geschatte voordeel hierbij was €4500,-

 

 

 

Gerelateerde artikelen