Image
Image
marker

VOOR HET ZELFDE GELD: NOODZAKELIJKE MEERWAARDE

Bio-veiligheid vereist een open blik – en vaak een microscopisch perspectief. Want wat je niet ziet, kan wel degelijk een serieus risico vormen. Dat geldt bij uitstek voor bacteriën. Van bijzonder resistente soorten, zoals de MRSA (“ziekenhuisbacterie”), tot extreem schadelijke soorten, zoals Salmonella.

Vraag de brochure
  • Meerwaarde voor u
  • Meerwaarde voor uw klant
  • Meerwaarde voor de gebruiker
Laboratorium-Inducoat
Keuken
Ziekenhuis

Zorginstellingen

Het ziekenhuis is een complexe hygiënepuzzel. Inducoat richt zich op de omgevingsgebonden hygiëne. Een groeiende groep professionals (h)erkend dat wandafwerking met Inducoat daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft. Omdat schimmels op wanden en kitranden absoluut ongewenst zijn. Directies willen claims voorkomen. Patiënten verwachten dat het ziekenhuis alles er aan doet om de hoogste standaard te bieden.

Zorginstellingen zijn professionals als het gaat om hygiëne en infectiepreventie. Toch geven specialisten aan dat er betere resultaten te bereiken zijn. Micro-organismen verspreiden zich op verschillende manieren, op oppervlakken zoals muren, plafonds, werktafels en keukenapparatuur.

Voedings- en agrarische industrie

Kwaliteitsauditors accepteren geen verontreiniging. De nieuwste kwaliteitsnormen leggen de lat steeds hoger. Daar hoort de omgeving gebonden hygiëne ook bij. Zwarte schimmel wordt nergens geaccepteerd – niet op de muren, plafonds of naden. En het blijkt dat betegeling en/of beplating wel duur, maar onvoldoende duurzaam is.

Schimmels bij kippenboeren. MRSA in varkenstallen. De Voedsel en Waren Autoriteit en Centrum Infectiebestrijding van het RIVM publiceren cijfers die in ieder geval leiden tot alertheid en zelfs samenwerking met ziekenhuizen.

NOODZAKELIJKE MEERWAARDE: HET BEWIJS

Wat er niet is, kan er wel zijn. Zowel bijzonder resistente bacteriën als schimmels kunnen op niet-beschermde oppervlakken groeien. Dit wordt aangetoond door de microbiologen van bijvoorbeeld ziekenhuizen, maar ook bij voedingsmiddelenproducenten. Deze groei kan ongewenst zijn. De coatings van Inducoat bewijzen dat ze actief bacteriegroei of schimmelgroei kunnen weren. Dat bewijs wordt aangeleverd door toonaangevende referenties (zoals ABBOTT), door onafhankelijke laboratoria (zoals TNO), en door de het College Toelatingen Gewasbescherming en Biociden (CTGB). Inducoat werkt continu samen met internationale partners om de validatie van de meerwaarde hard te maken, zodat practice based evidence leidend is. Uw omgeving veiliger.

Inducoat Bacteria (toelatingsnummer 13619N)

INDUCOAT IN DE PERS

ONZE BACTERIEWERENDE PRODUCTEN

Focus op noodzakelijke meerwaarde, die bewezen is. De Inducoat Bacteria is een hoogwaardige bacteriewerende muurverf die geschikt is voor toepassing in ziekenhuizen, zorginstellingen, voedingsmiddelenproductie. Schrobvast. Getest op reinigingsprotocollen. Maar vooral: bacteriewerend. Inducoat Bacteria is een watergedragen acrylaat die uitstekende algemene eigenschappen koppelt aan slimme bestendigheid tegen bacteriën.

Die claim mag gemaakt worden omdat deze coating onderworpen is aan de meest stringente autorisatie-eisen ter wereld, die van het College Toelatingen Gewasbescherming en Biociden (CTGB) uit Wageningen. Alle elementen van de coating zijn beoordeeld op effectiviteit en veiligheid. De complete formule, inclusief alle bewijsvoering, is getoetst op bacteriewering. Het resultaat is duidelijk: toelatingsnummer 13820N.

Download Product Data Sheets
Download Product Safety Sheets

CONTACT

Inducoat levert in principe uitsluitend via geselecteerde groothandels Zie pagina ‘Waar te koop’

In toenemende mate bieden deze groothandels ook een Internetwinkel. Zie bijvoorbeeld www.InducoatShop.nl

Voor journalisten en nieuwsredacties staat ons PR bureau klaar. Zie pagina ‘In de pers’

Technische ondersteuning nodig? Via het antwoordformulier kunt u rechtstreeks uw vragen stellen bij onze technisch specialisten.

Inducoat is alle werkdagen geopend van 08:30 – 17:00 – buiten kantooruren kunt u contact opnemen via info@inducoat.com.

MAIL