Home / Bacteriewerende Coating

Inducoat Bacteriewering – Systeem uitleg

Het Inducoat Systeem is veilig en eenvoudig. Hieronder vindt u een overzicht + een handige video

Productinformatie – BacteriĆ«n

Inducoat biedt bacteriewerende coatings aan. Deze coatings zijn speciaal ontwikkeld om de groei en verspreiding van bacteriƫn op oppervlakken te weren. Zij kunnen worden toegepast op verschillende ondergronden, zoals muren, deuren, plafonds en andere objecten.

De bacteriewerende coating van Inducoat bevat antimicrobiƫle stoffen die effectief zijn tegen verschillende soorten bacteriƫn. Deze stoffen werken op verschillende manieren om bacteriƫn te bestrijden, zoals het verstoren van de celmembranen, het weren van enzymactiviteit of het verstoren van essentiƫle celprocessen.

De coatings zijn bedoeld voor gebruik in omgevingen waar bacteriƫle besmetting een risico vormt, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, voedselverwerkende bedrijven en openbare ruimtes. Door de bacteriewerende eigenschappen van de coating wordt de groei en verspreiding van bacteriƫn op de behandelde oppervlakken via bijvoorbeeld handen/menselijke activiteit verminderd, waardoor het risico op infecties en besmetting zou kunnen worden verlaagd.

Vanzelfsprekend voldoen onze coatings aan de meest strikte wetgeving. Zo beschikt onze Inducoat Bacteria als enige coating in Nederland over een CTGB toelatingsnummer. Tevens passen deze coatings binnen BRC, ISO, GMP, HACCP.

Het is belangrijk op te merken dat een bacteriewerende coating geen vervanging is voor goede reinigings- en hygiĆ«nepraktijken. Het regelmatig reinigen en desinfecteren van oppervlakken blijft essentieel om een schone en hygiĆ«nische omgeving te behouden. Wel geeft een bacteriewerende coating extra rugdekking ā€“ 24/7 voor vele jaren. Ook beschikken wij over praktijkervaringen bij klanten die toe konden met een lichter schoonmaakprotocol.