Maak een duurzaam einde aan lelijke groene aanslag op uw vastgoed

Ook elk jaar druk bezig met het verwijderen van vieze groene aanslag bij huurwoningen? Kies dan voor een langdurige oplossing. Simpel, veilig Ć©n ecologisch. Nooit meer hogedruk reinigen

Of plan meteen een afspraak

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Hoe komt dat nou, die groene aanslag?

Groene aanslag ontstaat door de groei van algen en mossen op vochtige oppervlakken, voornamelijk buitenshuis op tegels, terrassen, en opritten. Deze organismen gedijen goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen, vooral in de herfst en winter wanneer de dagen korter worden en er meer regen valt. De groene kleur wordt veroorzaakt door chlorofyl, het pigment dat algen gebruiken om fotosynthese uit te voeren.

Om groene aanslag te verwijderen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een veelgebruikte methode is het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, zoals chloorbleekmiddel of azijn, die effectief kunnen zijn in het doden van algen en mossen. Echter, deze chemicaliƫn kunnen schadelijk zijn voor het milieu en kunnen schade toebrengen aan planten en dieren in de omgeving. Bovendien bieden ze vaak slechts tijdelijke oplossingen en kunnen ze de oppervlakken waarop ze worden aangebracht beschadigen.

Een andere optie is het gebruik van hogedrukreinigers om de groene aanslag fysiek te verwijderen. Hoewel dit snel resultaat kan opleveren, kan het ook schade veroorzaken aan kwetsbare oppervlakken, zoals voegen tussen tegels of poreuze materialen. Bovendien kan het water dat wordt gebruikt bij het reinigen van de hogedrukreiniger onbedoeld andere oppervlakken bereiken en schade veroorzaken.

Hoe werkt de onzichtbare coating?

In Nederland is deze coating de enigeĀ  tegen groene aanslag met een toelatingsnummer. Dit geeft zekerheid. Voor woningcoƶperaties is het belangrijk om een langdurige oplossing te hebben. Ons advies is daarom altijd: kies voor coating met een toelatingsnummer. Een toelatingsnummer van het College toelatingen Gewasbescherming en Biociden (CTGB)) zegt het volgende: dit product is effectief en veilig voor mens en milieu.

Door de coating kan datgene wat de groene aanslag veroorzaakt niet meer hechten op de stenen, zoals de waterdruppels op dit blad. Hierdoor zal de groene aanslag niet meer terugkomen.

Instructies en producten

Productinformatie – Algae

Inducoat is een merk dat gespecialiseerd is in verschillende soorten coatings met antibacteriƫle, antischimmel- maar ook: algwerende eigenschappen. Veel mensen weten niet dat wij ook een algwerende verf in ons assortiment hebben.

Algen kunnen groeien op verschillende oppervlakken, zoals muren, daken, hout en beton, vooral op vochtige oppervlakken. Algen kunnen niet alleen esthetische problemen veroorzaken, maar ze kunnen ook schade aan de oppervlakken veroorzaken. Dat komt omdat zij vocht vasthouden. Om dit te voorkomen, kunnen algwerende coatings worden gebruikt, die algengroei helpen voorkomen.

De Inducoat Algae is een algwerende coating die is geformuleerd om de groei en hechting van algen op oppervlakken te voorkomen. Deze coating wordt vaak gebruikt op buitenoppervlakken zoals gevels, daken, muren, waar algen vaak gedijen in vochtige en schaduwrijke omstandigheden.

Het gebruik van algwerende coatings kan helpen om het uiterlijk van oppervlakken te behouden, aangezien algenvorming lelijke vlekken en verkleuring kan veroorzaken. Bovendien kan het de levensduur van materialen verlengen door de schade die algen kunnen veroorzaken, zoals het aantasten van verf of corrosie op metalen oppervlakken, te verminderen.

Algwerende coatings bevatten speciale additieven die de hechting en groei van algen weren. Vanzelfsprekend voldoen onze coatings aan de meest strikte wetgeving. Zo beschikt onze Inducoat Algae als enige coating in Nederland over een CTGB toelatingsnummer.

Alles weten over groene aanslag?

Vraag dan een kennissessie aan!

Leer alles over groene aanslag en wat je ertegen kunt doen

Binnen een uur bij u op locatie!

Geen minimale groepsgrootte voor de interactieve presentatie

Praktische kennis die je meteen in de praktijk kan brengen

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Inducoat!

En ontvang tweemaandelijks tips en informatie over schimmel, algen en bacteriewering.

* indicates required

Bevestig dat u mails wilt ontvangen