Home / Artikelen / Kosten Voorbeeld Voor Een Woningbouwcorperatie

Kosten voorbeeld voor een Woningbouwcorperatie

Voor dit project hebben we bij woningbouwcorperatie de badkamers met ernstige schimmelproblematiek aangepakt. Dat hebben we gedaan met een echt schimmelwerende verf, na passende voorbehandeling met een schimmeldoder.

De omvang project ging om totaal 2.500m2 aan badkamerplafonds. Hiervoor is 250 liter Inducoat gebruikt. Dat is een voordeel van 500 liter ten opzichte van traditionele keuze / muurverf. Je hebt namelijk veel minder van Induocat nodig. De verf is veel dekkender, waardoor je ook veel minder nodig hebt.

De inkoopprijs Inducoat Funghi (bruto / excl btw) is €22,50 per liter. Dit is goedkoper dan de Inkoopprijs van “traditionele badkamerverf”, die is namelijk (bruto / excl btw) €23,50 per liter. Dus je hebt minder nodig en bent goedkoper uit.

Voor de Inkoop van Inducoat kom je uiteindelijk op de prijs van €5.625. Bij de inkoop van de traditionele verf kom je uit op €11.750.

Voor een veel lager budget krijgen de bewoners van deze woningen een schimmelwerende plafondafwerking, op kleur, inclusief CTGB toelatingsnummer. Een schimmelwering die bewezen werkt dus!

Bovenstaande berekening is exclusief de besparing in exploitatie over 5 jaar. De traditionele badkamerverf had een standtijd van circa 2 jaar; Inducoat schimmelwerende verf presteerde circa 5 jaar. Dit gaf dus een winstverdubbelaar.

Gerelateerde artikelen