Home / Artikelen / Brc

Hygiëne in de voedselindustrie: Alles wat je moet weten

Een omgevingshygiëne-audit in de voedingsmiddelenindustrie richt zich op de beoordeling van hygiënische omstandigheden en praktijken binnen de productieomgeving van een voedingsmiddelenfabrikant. Het doel is om ervoor te zorgen dat de faciliteit voldoet aan de geldende voedselveiligheidsnormen en -voorschriften.

Tijdens een omgevingshygiëne-audit worden verschillende aspecten beoordeeld, waaronder natuurlijk de schoonmaakprocedures en -praktijken: Dit omvat de beoordeling van de gebruikte schoonmaakmiddelen, -methoden en -frequenties, en de algemene staat van hygiëne in de productieomgeving.

Het specifieke auditproces kan variëren, afhankelijk van de gekozen normen en certificeringsschema’s, zoals de BRC Global Standard for Food Safety, de International Featured Standards (IFS) of de ISO 22000-standaard.

De BRC Global Standard for Food Safety is een wereldwijd erkende norm voor voedselveiligheid en kwaliteitsbeheersing in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een referentiekader voor voedselproducenten om te voldoen aan de vereisten op het gebied van voedselveiligheid, wettelijke naleving en kwaliteitsmanagement.

BRC-7 verwijst naar de zevende editie van de BRC Global Standard for Food Safety. In deze editie zijn er specifieke vereisten en richtlijnen opgenomen met betrekking tot de toepassing van antibacteriële coatings in de voedingsmiddelenindustrie. Deze coatings kunnen worden gebruikt om oppervlakken en apparatuur in de productieomgeving te behandelen en zo de verspreiding van bacteriën te verminderen.

Het gebruik van antibacteriële coatings kan verschillende voordelen bieden, zoals het verminderen van de kans op kruisbesmetting, het bevorderen van de hygiëne en het vergemakkelijken van reiniging en onderhoud. Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke vereisten en acceptatie van antibacteriële coatings in de BRC-7-norm kunnen variëren, afhankelijk van de toepassing en de specifieke behoeften van het bedrijf.

Als je gedetailleerde informatie wilt over de specifieke vereisten met betrekking tot antibacteriële coatings in de BRC-7-norm, raad ik je aan de officiële documentatie van de BRC Global Standard for Food Safety te raadplegen of contact op te nemen met de BRC-organisatie voor actuele en specifieke richtlijnen met betrekking tot deze coatings.

Gerelateerde artikelen