Home / Voedselindustrie

Extra rugdekking bij audits in de voedingsmiddelen industrie

365 dagen, 24/7 schimmelwerende of bacteriewerende wanden, plafonds, vloeren

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Is hygiƫne een prioriteit bij audits?

Wat je niet ziet, is wel een risico

Schimmels zorgen voor negatieve audits

Omzetverlies en Product recalls

Rugdekking tijdens Audits?

Een audit is altijd veel werk, waarbij juist hygiene standaards veel impact hebben. Ht Global Food Safety Initiative (GFSI) bevat verschillende normen, waaronder BRC, SQF en FSSC 22000. Binnen het raamwerk van ISO 22000 blijft de HACCP relevant. Tijdens deze audits wordt ook gekeken naar de omgeving: schimmel op kitnaden, stalen constructies met roest, schimmel op high reach plekken… Het gaat om details. Maar ook bacteriĆ«n kunnen het hele bedrijf stil leggen. Denk aan salmonella en listeria.

Als je dan toch onderhoud pleegt, zorg dan voor rugdekking, zoals CARGILL,
ABBOTT, KERRY INGREDIENTS, FISH PARTNERS, ZANDBERGEN, FEBO, BAKE FIVE. Deze bedrijven nemen geen enkel risico met bacteriƫn en
schimmels. Zij zetten de nieuwste antimicrobiele coatings in om klaar te zijn voor iedere audit, op ieder moment. En willen de verwachtingen van hun klant overtreffen. Alles is gericht op preventie.

Relevante rugdekking

Rugdekking door inzet van bacteriewerende of schimmelwerende coatings en kit werkt eenvoudig. Hoogwaardige coatings met een extra dimensie: zij geven schadelijke schimmels en/of bacteriƫn geen kans. Daarbij voldoen ze aan de meest strikte regelgeving.

Zo sla je twee vliegen in een klap: gedegen onderhoud en ingebouwde hygiene. Denk aan geroeste stalen constructies. Die werk je niet alleen roestwerend af, maar de droge film geeft schadelijke schimmels geen kans. Jarenlang. 24/7.

Er zijn vaak meer plaatsen met coatings en kit op je productiesite dan je denkt. Vanuit de risico-inventarisatie kun je daar voor hetzelfde budget extra rugdekking krijgen tegen schimmels of tegen bacteriĆ«n. Dat helpt bij audits. Dat verlaagd cross-contaminatie risico’s.

  • Helpt bij BRC, SQF, FSSC 22000 en ISO22.000
  • Voldoet aan meest strikte regelgeving

Gratis audit-advies

Wij lopen met jou door je fabriek en kunnen plekken die een probleem kunnen vormen tijdens een audit beoordelen: schimmel op kitnaden, schimmel op geroeste stalen constructies, bacteriĆ«n op oudere sandwichpanelen, bacteriĆ«n op high care vloeren – we brengen alle risico-plekken in kaart en geven een passend technisch advies.

Ter voorkoming van misverstanden: de prijs per m2 van antimicrobiele coatings is gelijk aan reguliere coatings, kunnen door iedere schilder verwerkt worden en zijn leverbaar vanuit meer dan 280 professionele verfgroothandels in Nederland.

TOP 5 PROBLEEMGEBIEDEN

1. Pak de hele schimmelzone aan

Bleek zet je op het verkeerde been. Je pakt alleen de ā€œzwarte puntjesā€ aan
en ziet die niet meer. Je denkt: dat is opgelost. De realiteit? De
onzichtbare filamenten van de schimmels zitten nog overal. En groeien
snel weer terug.

2. Poreuze oppervlakken

Bacteriƫn in de voedingsmiddelenindustrie kunnen zich ophopen in poreuze oppervlakken zoals wanden, vloeren en plafonds, en dit kan potentieel schadelijk zijn voor verschillende redenen. Belangrijkste is de voedselveiligheid. Bacteriƫn kunnen zich vermenigvuldigen in deze poreuze oppervlakken en zich vermengen met voedselproducten tijdens de productie, opslag of transport. Dit kan leiden tot voedselbesmetting en de verspreiding van ziekteverwekkers, wat een ernstig gezondheidsrisico vormt voor consumenten. Inducoat Bacteria geeft actieve rugdekking in dergelijke gevallen.

3. Extra rugdekking met GMP

Bij de Good Manufacturing Practices (GMP) kunnen antibacteriƫle coatings een belangrijk instrument zijn om te voldoen aan GMP-normen en de productieomgeving hygiƫnisch te houden. Antibacteriƫle coatings kunnen worden toegepast op oppervlakken in productieruimtes, zoals wanden, vloeren en plafonds, om de groei van bacteriƫn te remmen en het risico op besmetting te verminderen. Ook moeilijk te reinigen oppervlakken kunnen een broedplaats vormen voor bacteriƫn. Antibacteriƫle coatings kunnen helpen bij het vereenvoudigen van reinigingsprocedures, omdat ze gemakkelijker schoon te houden zijn, wat belangrijk is om te voldoen aan GMP-voorschriften.

Unieke compliance aan regelgeving.

Onze focus is op uw branche. Bij klanten als ABBOTT, CARGILL zijn wij uitgebreid gescreend op compliance. Van duurzaamheid tot hygiƫne claim. Als specialist beschikken wij als enige over CTGB toelatingsnummers voor zowel schimmelwerende als bacteriewerende coatings.

Verschillende opdrachtgevers zijn je al voor geweest

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Extra rugdekking bij audits

Referenties bijvoorbeeld bij CARGILL of ABBOTT Zwolle beschikbaar

Gratis Audit-Advies

  • BRC-7 Ambiente hygiene ā€“ van vloer tot plafond
  • Snel en praktisch, binnen budget
  • Overtref de verwachtingen: benut onze coatings om te laten zien dat u een stap exta zet

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Inducoat!

En ontvang tweemaandelijks tips en informatie over schimmel, algen en bacteriewering.

* indicates required

Bevestig dat u mails wilt ontvangen