Home / Artikelen / De Vele Voordelen Van Inducoat Schimmelwerende Verf

De vele voordelen van Inducoat schimmelwerende verf

Bij het vergelijken van schimmelwerende verven neem je verschillende factoren in overweging om het product te vinden dat het beste aan jouw behoeften voldoet. Inducoat is uitsluitend gericht op de professional, die een echt schimmelwerende verf zoekt. Deze schimmelwerende verf is specifiek ontworpen om schimmelgroei te voorkomen en is getest op actieve schimmelwerendheid. Daarmee is de Inducoat Fungi echt schimmelwerend en heeft een CTGB-toelatingsnummer, wat aangeeft dat deze verf is beoordeeld door de autoriteit op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Inducoat Fungi wordt vaak beschouwd als een goede schimmelwerende verf vanwege verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor het voorkomen van schimmelgroei en het handhaven van een gezond binnenklimaat. We hebben de eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

1. Schimmelwerende eigenschappen: Inducoat Fungi is speciaal ontworpen om schimmelgroei te voorkomen. Het bevat ingrediënten die de groei van schimmelsporen op het oppervlak actief weren, waardoor de vorming van schimmelvlekken en -plekken wordt voorkomen.

2. Langdurige bescherming: Deze verf biedt langdurige bescherming tegen schimmelgroei, waardoor de oppervlakken in je huis langer schoon en gezond blijven.

3. Ademend vermogen: Inducoat Fungi heeft een ademend vermogen, wat betekent dat het vocht vanuit het oppervlak kan ontsnappen. Dit helpt vochtproblemen te voorkomen en creëert een gezondere binnenomgeving.

4. Milieuvriendelijk: Deze verf is vaak milieuvriendelijk en heeft een lage VOC (vluchtige organische stoffen) inhoud, waardoor het veilig is voor gebruik binnenshuis en minder belastend voor het milieu.

5. Gemakkelijk aan te brengen: Inducoat Fungi kan gemakkelijk worden aangebracht met een kwast of roller, vergelijkbaar met andere verven. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je interieur.

6. Duurzaamheid: Deze verf staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende ruimtes, waaronder badkamers, keukens en woonkamers.

En hoe zit het dan met de prijs? Uit een recent marktonderzoek (april, 2024) blijkt de prijs per liter van Inducoat Fungi (echt schimmelwerend, inclusief toelatingsnummer) vergeleken met “de grote algemene merken” die GEEN actieve schimmelwerende claim mogen maken (dus geen toelatingsnummer) circa 15% LAGER.

Daarbij raden wij aan om de reviews van onze Inducoat Fungi te lezen; over vele jaren beschikken wij over serieuze referenties, bijvoorbeeld bij woningbouwcorporaties.

Het is altijd belangrijk om de instructies van Inducoat op te volgen bij het aanbrengen van schimmelwerende verf en om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed is voorbereid voordat je begint met schilderen. Ook regelmatig onderhoud en het handhaven van een gezond binnenklimaat zijn essentieel om schimmelvorming te voorkomen, zelfs bij gebruik van schimmelwerende verf.

 

Gerelateerde artikelen