Home / Projecten / Cargill

Hoe Cargill Cacao de Productveiligheid Waarborgt

Cargill is een van ’s werelds grootste spelers in de cacao-industrie en heeft fabrieken en faciliteiten over de hele wereld, waaronder Cargill Cacao Wormerveer in Nederland. Hygiëne is een essentieel aspect is van hun productieproces en daarom hanteert Cargill Cacao Wormerveer strenge hygiënestandaarden om de kwaliteit en veiligheid van hun cacao-producten te waarborgen. Inducoat is een vast onderdeel van hun hygiënebeleid, praktijken en certificeringen bij de cacaofabriek in Wormerveer.

“Het gebruik van Inducoat antimicrobiële coatings kan inderdaad helpen bij het verminderen van de behoefte aan frequente schoonmaak en het minimaliseren van de verspreiding van ziektekiemen”, aldus het Hoofd Kwaliteitszorg.

Hier zijn enkele manieren waarop het gebruik van antimicrobiële coatings Cargill helpt om kosten te besparen op schoonmaak:

  1. Minder frequente reiniging: Antimicrobiële coatings remmen de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit betekent dat oppervlakken langer schoon kunnen blijven zonder dat ze regelmatig gereinigd hoeven te worden.
  2. Verminderd gebruik van reinigingsmiddelen: Aangezien antimicrobiële coatings helpen bij het voorkomen van de groei van micro-organismen, kan dit leiden tot een verminderde behoefte aan agressieve reinigingsmiddelen. Minder gebruik van reinigingsmiddelen kan kosten besparen en ook milieuvriendelijker zijn.
  3. Langere levensduur van oppervlakken: Antimicrobiële coatings kunnen ook helpen bij het voorkomen van degradatie van oppervlakken door de groei van micro-organismen tegen te gaan. Dit kan de levensduur van de oppervlakken verlengen, waardoor er minder vaak vervanging of reparatie nodig is.

Het is belangrijk op te merken dat antimicrobiële coatings geen vervanging zijn voor regelmatige schoonmaak en goede hygiënepraktijken. Hoewel ze de groei van micro-organismen kunnen weren, moeten oppervlakken nog steeds regelmatig worden gereinigd om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen.

Gerelateerde projecten