Home / Projecten / Lumc

LUMC voor Verhoogde Patiëntveiligheid

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft besloten om de badkamers te schilderen met Inducoat Fungi, de schimmelwerende verf van het merk Inducoat. Hiertoe is besloten wegens de volgende punten:

  1. Schimmelpreventie: Het gebruik van Inducoat Fungi helpt de groei van schimmel in de badkamers van het ziekenhuis te voorkomen. Schimmel gedijt goed in vochtige omgevingen zoals badkamers, en het schilderen van de oppervlakken met een schimmelwerende verf voorkomt de kans op schimmelgroei.
  2. Infectiepreventie: In een medische omgeving is infectiepreventie van het grootste belang. Schimmels kunnen een bron van infectie zijn, vooral bij patiënten met een verzwakt immuunsysteem. Door schimmelgroei te minimaliseren met behulp van schimmelwerende verf, kan het LUMC bijdragen aan het verminderen van het risico op schimmelgerelateerde infecties bij patiënten en medisch personeel.
  3. Hygiëne en esthetiek: Schimmelvlekken zijn onaantrekkelijk en kunnen een negatieve indruk achterlaten bij patiënten, bezoekers en medisch personeel. Het schilderen van de badkamers met Inducoat Fungi kan bijdragen aan een schone en hygiënische uitstraling van de badkamers, wat het gevoel van welzijn en comfort van de gebruikers kan bevorderen.

Het gebruik van Inducoat Fungi is een specifieke keuze van het LUMC en is in overeenstemming met hun interne richtlijnen en protocollen voor schimmelwerendheid en infectiepreventie.

Gerelateerde projecten