Home / Artikelen / Creeer Een Gezond Thuis Met Schimmelwerende Verf

Creëer een gezond thuis met schimmelwerende verf

Schimmelgroei in de woonkamer komt minder vaak voor dan in ruimtes met hogere luchtvochtigheid, zoals badkamers en kelders. Echter, het kan nog steeds voorkomen, vooral in situaties waarin vochtproblemen optreden of de ventilatie ontoereikend is.

Het gebruik van schimmelwerende verf in de woonkamer kan dan een slimme keuze zijn, vooral als de ruimte gevoelig is voor vochtproblemen of als je al tekenen van schimmelgroei hebt opgemerkt. En wist u dat deze echte schimmelwerende verf inmiddels in alle kleuren beschikbaar is? Dus ook passend binnen de stijl van uw huis.

Koudebrug

Je ziet bij woonkamers vaak een zogenaamde “koudebrug”. Als warme lucht in de woonkamer in contact komt met koude oppervlakken, kan dit condensatie veroorzaken, vooral tijdens de koudere maanden. Dit kan optreden op ramen, muren en andere oppervlakken, wat een voedingsbodem kan vormen voor schimmelgroei als het vocht niet goed wordt afgevoerd.

Lekkages

Lekkages van daken, leidingen, ramen of muren kunnen vochtproblemen veroorzaken in de woonkamer. Als deze lekkages niet snel worden gerepareerd, kan dit leiden tot schimmelvorming op de aangetaste oppervlakken. En ook na de reparatie moet je dan echt de situatie weer in balans brengen; eenmaal een schimmelprobleem.

Ventilatie

Maar een heel belangrijke blijft toch onvoldoende ventilatie in de woonkamer. Dit kan leiden tot vochtige lucht en een gebrek aan luchtstroom, waardoor vocht zich kan ophopen en schimmelgroei kan bevorderen.

 

Gegeven deze problemen, is het raadzaam om een extra rugdekking tegen schimmels in te zetten met een kwaliteitsvolle schimmelwerende verf. Ga voor een hoogwaardige schimmelwerende verf voorzien van een toelatingsnummer. Ze zijn vaak iets duurder, maar ze bieden betere bescherming en duurzaamheid op lange termijn.

Tegenwoordig is het prima mogelijk om een kleur en afwerking te kiezen die passen bij het interieur van je woonkamer. Schimmelwerende verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder mat, glanzend en zijdeglans. De Inducoat verfgroothandels kunnen alle gewenste RAL-kleuren leveren; en zelfs lokaal de schimmelwerende verf op kleur brengen.

De kosten zullen echt meevallen. Dat heeft te maken met het hoge praktische rendement en goede dekkracht.

Door schimmelwerende verf te gebruiken in je woonkamer, kun je een gezondere en schone leefomgeving creëren en schimmelgroei helpen voorkomen. En daar staat uiteindelijk geen prijs op.

Gerelateerde artikelen