Home / Projecten / Bakkerij Visser Alphen A D Rijn

Bakkerij Visser Alphen a/d Rijn

Schimmelwering is een belangrijk aspect in de voedingsindustrie, juist bij bakkerijen, vanwege voedselveiligheidsnormen zoals de British Retail Consortium (BRC) Global Standard for Food Safety, versie 7 (BRC 7). BRC is een internationaal erkende certificering die de veiligheid, kwaliteit en hygiëne van voedselproductie waarborgt. Inducoat Fungi, de schimmelwering wordt daarom door serieuze bakkerijen voorgeschreven, en ook de kit wordt bijvoorbeeld in rijkasten veelvuldig toegepast.

Schimmels gedijen goed in vochtige omgevingen. Hoewel een geschikte luchtvochtigheid in bakkerijen kan helpen om de groei van schimmels te beperken, is extra rugdekking in de vorm van schimmelwerende wand- en plafond (!) afwerking toch relevant.

Bakkerijen moeten ervoor zorgen dat ingrediënten, halffabricaten en eindproducten correct worden opgeslagen en bewaard om schimmelgroei te voorkomen. Dit omvat het vermijden van vochtige omstandigheden, het handhaven van geschikte temperaturen en het minimaliseren van de blootstelling aan lucht – maar ook hier geldt weer: alles doen wat mogelijk is. Dus ook hier wordt Inducoat schimmelwering toegepast.

Training en bewustwording bij de technische dienst bleek ook op dit project erg belangrijk. Soms zijn Inducoat schimmelwerende coatings en kit niet bekend. “De uitleg en de referenties bleken belangrijk voor het juiste gevoel bij dit project”, aldus Peter van der Pennen.

Het implementeren van een gedegen schimmelweringssysteem en het voldoen aan de BRC 7-normen vereist een grondige beoordeling van de processen, infrastructuur en naleving van hygiënische praktijken in bakkerijen. Het is raadzaam om de specifieke richtlijnen en vereisten van de BRC 7-normen te raadplegen en mogelijk de hulp in te roepen van de Inducoat experts om ervoor te zorgen dat de schimmelwering in overeenstemming is met de normen.

Gerelateerde projecten